Tuesday, October 20, 2020

Автомобілі Smart продовжать свій життєвий шлях

 Субкомпактні міські автомобілі будуть збирати в Китаї. Причому вони все стануть електричними

Керівництво концерну Daimler довгий час вирішувало, що робити з відділенням Smart , яке з самого появи генерує тільки збитки. Одне з рішень було радикальним - знищити бренд, що дозволить скоротити витрати. Однак тепер майбутнє Smart в безпеці. Шуфу, власник Geely , Volvo і з деяких пір найбільший акціонер концерну Daimler AG "врятував" компанію з виробництва міських малолітражок.

Geely і Daimler підписали угоду про створення в Китаї спільного підприємства на паритетних засадах (50/50) з виробництва Smart наступного покоління. Всі моделі будуть електричними, а продаватися - по всьому світу. Обсяг інвестицій в СП сторони не розкривають. Нове покоління Smart з'явиться в 2022 році. Його розробка буде спільною. Роботи по вигляду машин і інтер'єрів візьме на себе дизайн-студія Mercedes-Benz , а інжиніринг буде в зоні відповідальності Geely. Модельну лінійку планується розширити за рахунок більших машин, які будуть ставитися до компактного класу.

No comments:

Post a Comment

Daimler і Geely визначили майбутнє бренду Smart

 Нові китайські електрокари будуть орієнтовані на європейський ринок Спільне підприємство, створене в минулому році автоконцернами Daimler і...